Ridesenteret

Les hva Maren sa om Torvastad Ridesenter og HTG

Maren Lodden (18), Haugesund Toppidrettsgymnas i Rogaland

VG3 Sprangridning

Da Maren skulle begynne på videregående, startet hun på Bømlo videregående skole. På den tiden bodde hun på gård, og trente ukentlig for Silje og Øyvind Bjørnevik på moster. Men sprangmiljøet på Bømlo er lite, og da hun var på en utdanningsmesse og så hva Haugesund Toppidrettsgymnas (HTG) hadde å tilby, valgte hun å flytte.

- HTG legger alt til rette for at vi skal kunne drive med idretten vår samtidig som vi tar videregående utdanning, forteller Maren.


I VG2 hadde hun med seg den danske varmblodshoppa Møllegårdens Salvie. Hun er egentlig avlet for dressur.

- Til slutt innså jeg at jeg måtte ha ny hest dersom jeg ønsket å komme opp i klassene. Da kjøpte vi Caballero Grande fra Skien, han er en tysk oldenburger. Jeg har beholdt Salvie, men bruker for det meste Caballero i treningen på skolen, sier hun.

Sprangundervisningen forgår på Torvastad Ridesenter, og skoledagen begynner så tidlig som 06.30.

- Vi rir i to grupper, en klokken 07.00 og en klokken 08.00. Fellesfagene på skolen begynner 09.50, vi har derfor god tid til å stelle hestene før og etter trening. Frem til klokken 15.00 er det vanlige fag på skolen, forteller Maren.

Noe av skoletiden går også med til å trene deres egen styrke. Onsdag er det kroppsøvning, og fredag er det styrketrening. Maren er svært fornøyd med treneren på skolen.

- Linda Madsen stiller opp for rytterne sine hundre prosent, både på trening og på stevner som er på fritiden hennes. Med sitt rolige og avbalanserte sinn klarer hun likevel å sette gode forventinger til elevene sine, og får frem det beste i hver ekvipasje, sier hun.

 

HTG er en veldig seriøs skole, hvor både elever og lærer virkelig gir alt.

- Lærerne stiller hundre prosent opp for elevene. Toppidrettutøverne jobber målbevisst for å komme dit de har tenkt seg, og de har alle forhold tilrettelagt. Om du har tenkt å utvikle deg som rytter, eller innen en annen idrett, er denne skolen virkelig plassen for deg, sier hun.

Hovedkvarteret for sprangtreningen er ute på Karmøy, ved Torvastad Ridesenter. Der er det bygget en egen stall for de rytterne som går på HTG, med topp standard, takket være Odd Inge Vikshåland, som er eier av senteret.

- Vi har en stor utebane, en ridehall, og en ny hall er på veg. Det er også snart nye ferdige hybler for ryttere som vil begynne på HTG. Jeg kan med trygghet si at det er et av de beste senterne på Vestlandet, både med tanke på miljø og standard, forteller Maren.

Til våren er Maren russ. Hvor har hun tenkt seg videre?

- Til neste år tenker jeg å ta et friår der jeg skal ta R2 Matte, jobbe og reise rundt på stevner. Jeg skal ikke slutte med hest! Jeg vil holde meg på Torvastad Ridesenter, for å fortsatt kunne utvikle meg som rytter, og å ri for Linda, avslutter hun.

 

14. feb, 2013

3

Nyeste kommentarer

06.12 | 18:08

Hei, Det blir ledig boksplass fra 1.januar hvis du fortsatt er interessert. Ta gjer...

17.10 | 18:35

Hei, Har dere ledig plass til en belgisk varmblods? Hvis ikke, er det mulig ...

12.09 | 15:38

Hei, det er dessverre helt fullt nå.

03.09 | 11:39

Hei. Er det fortsatt ledig oppstalling til hest på senteret?